GreekEnglish (United Kingdom)

Μπασμάς

Ο καπνός ποικιλίας ΜΠΑΣΜΑ, θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο. Ανήκει στην κατηγορία των "αρωματικών" καπνών και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να δώσει άρωμα και γεύση.

Κατερίνη

Η ποικιλία καπνού ΚΑΤΕΡΙΝΗ καλλιεργείται σε ελάχιστες περιοχές του κόσμου μια από τις οποίες είναι και ο νομός Κατερίνης της Ελλάδος. Μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να δώσει κυρίως γεύση.

Βιρτζίνια

Η ποικιλία καπνού ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ανήκει στην κατηγορία των καπνών "γεμίσματος" και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να κάνει το κάπνισμα μαλακότερο και πιο ευχάριστο.

Βιολογικά Καπνά

H ΣΕΚΕ από το 2006 έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ένος πιλοτικού προγράμματος παραγωγής βιολογικού καπνού, το οποίο πιστοποιείται από τον ελεγκτικό οργανισμό πιστοποίησης ΔΓΩ.

Βιρτζίνια

Η ποικιλία καπνού ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ανήκει στην κατηγορία των καπνών "γεμίσματος" και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να κάνει το κάπνισμα μαλακότερο και πιο ευχάριστο.

Ε.Γ.Σ επιστολή ΣΕΚΕ 7-2-2012
                                                                                   

Προς
Τον κ. Πρόεδρο της Έκτακτης
Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων
της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.




Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με τα θέματα της σημερινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η ΣΕΚΕ, με επιστολή της που κατατέθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2012 ενώπιον του κ. Προέδρου της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ζήτησε αναβολή ενός μήνα προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΑΤΕ και της εταιρείας Bommidala καθώς επίσης και μεταξύ της ΣΕΚΕ, των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ και της Ινδικής εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της ΑΤΕ, πέραν από το γεγονός ότι πρότεινε ως Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης εργαζόμενο της ΣΕΚΑΠ ενώ κατά παράδοση προτείνεται εκπρόσωπος της μεγαλομετόχου ΣΕΚΕ, επέμενε να χορηγηθεί αναβολή για τη λήψη αποφάσεων μόνον δέκα ημερών. Μόνο μετά από έντονη αντίδραση και πίεση της ΣΕΚΕ, αποφασίστηκε να ορισθεί ως ημερομηνία αναβολής η σημερινή, ήτοι 17 ημέρες μετά την αρχικώς ορισθείσα, χρόνος που εκ των πραγμάτων ήταν πολύ περιορισμένος για την πραγματοποίηση των ανωτέρω ενεργειών.   

Τα γεγονότα αφ’ ενός μεν δικαίωσαν πλήρως την θέση της ΣΕΚΕ, αφ’ ετέρου διέψευσαν την ΑΤΕ και όλους όσους πίεζαν για σύντομη αναβολή, αφού μέχρι σήμερα ούτε η ΑΤΕ κατέληξε σε συμφωνία με την Ινδική εταιρεία, αλλά ούτε πραγματοποιήθηκαν οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με την ΣΕΚΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, γεγονός που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

Η ΑΤΕ πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή είναι που δεν μπόρεσε να δρομολογήσει με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Η ΣΕΚΕ επαναλαμβάνει ότι θα διευκολύνει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΣΕΚΑΠ, η οποία όμως γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και στηρίζεται στην αποδοχή των σχετικών διαδικασιών από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (τράπεζα, μέτοχοι, εργαζόμενοι, αγοραστές).

Το ίδιο λάθος που έγινε στην προηγούμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, δεν πρέπει να επαναληφθεί και στη σημερινή.

Η ΣΕΚΕ, προκειμένου να υπάρξει ο ελάχιστος χρόνος για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΑΤΕ και της Ινδικής εταιρείας καθώς και για την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ινδικής εταιρείας, της ΣΕΚΕ και των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, θεωρεί ότι η ματαίωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και η σύγκληση Επαναληπτικής εντός προθεσμίας είκοσι ημερών πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της ΣΕΚΑΠ. Άλλως και εφόσον η Έκτακτη Γενική Συνέλευση εισέλθει στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης,  η ΣΕΚΕ είναι υποχρεωμένη να καταψηφίσει τα θέματα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Η ΑΤΕ από την πλευρά της είναι υποχρεωμένη, εφ’ όσον άμεσα δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις με την Ινδική εταιρεία, να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις είτε με την επόμενη εταιρεία που έδωσε δεσμευτική προσφορά, είτε να επαναπροσεγγίσει ακόμη και τις εταιρείες που απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Οι καθυστερήσεις μηνών στις διαπραγματεύσεις απαξίωσαν και απαξιώνουν την εταιρεία και πρέπει αυτές να μην συνεχιστούν περαιτέρω, αφού  είναι βέβαιο ότι οδηγούν την ΣΕΚΑΠ σε προφανή αδιέξοδα.

Η ΣΕΚΕ, σεβόμενη τον ρόλο της ως μεγαλομετόχου στη ΣΕΚΑΠ, με υπευθυνότητα παρακολουθεί τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και είναι αποφασισμένη να παρέμβει οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο τα συμφέροντα της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας όσο και τα δικά της συμφέροντα.



Οι εκπροσωπούντες τη Μέτοχο ΣΕΚΕ Α.Ε.

Παναγιώτης Ταρενίδης
Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΚΕ Α.Ε.


Κων/νος Χατζηελευθεριάδης
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΚΕ Α.Ε.


Θεόφιλος Παπαδόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος ΣΕΚΕ Α.Ε.
 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Τηλεφωνικό Κέντρο : 25410 69600
    
Γενική Διεύθυνση : 25410 69610
Διεύθυνση Πωλήσεων : 25410 69612
Διεύθυνση Επεξ./Αγορών  : 25410 69611
Χρηματοοικονομικό Τμήμα : 25410 69621
Γεωπονικό τμήμα : 25410 69613
Τμήμα Προσωπικού : 25410 69630
Λoγιστήριο : 25410 69622
Φάξ : 25410 20095

Διεύθυνση

 Κεντρικό
 2ο χιλ/τρο Ξάνθης - Πετεινού,TΚ 67 100
 Ξάνθη, Ελλάδα
 Υποκατάστημα
  Μ.Ασίας 4,ΤΚ 56 224
  Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Υποκατάστημα


      Διεύθυνση Εξαγωγών   

 Τηλ. 2310 609300


Πληροφορίες

Τηλ. 2310 609378

Φαξ. 2310 609376