GreekEnglish (United Kingdom)

Μπασμάς

Ο καπνός ποικιλίας ΜΠΑΣΜΑ, θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο. Ανήκει στην κατηγορία των "αρωματικών" καπνών και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να δώσει άρωμα και γεύση.

Κατερίνη

Η ποικιλία καπνού ΚΑΤΕΡΙΝΗ καλλιεργείται σε ελάχιστες περιοχές του κόσμου μια από τις οποίες είναι και ο νομός Κατερίνης της Ελλάδος. Μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να δώσει κυρίως γεύση.

Βιρτζίνια

Η ποικιλία καπνού ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ανήκει στην κατηγορία των καπνών "γεμίσματος" και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να κάνει το κάπνισμα μαλακότερο και πιο ευχάριστο.

Βιολογικά Καπνά

H ΣΕΚΕ από το 2006 έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ένος πιλοτικού προγράμματος παραγωγής βιολογικού καπνού, το οποίο πιστοποιείται από τον ελεγκτικό οργανισμό πιστοποίησης ΔΓΩ.

Βιρτζίνια

Η ποικιλία καπνού ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ανήκει στην κατηγορία των καπνών "γεμίσματος" και μπαίνει στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να κάνει το κάπνισμα μαλακότερο και πιο ευχάριστο.

25.10.2012 Εγκαίνια μονάδας παραγωγής
Text to HTML conversion by WebToolHub.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/10/2012

Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου ενιαίου κέντρου παραγωγής φυτών Virginia, ξήρανσης και προδιαλογής καπνών της ΣΕΚΕ Α.Ε. πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην περιοχή του Ιωνικού της Σταυρούπολης Ξάνθης.
Στην τελευτή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων και παρέστησαν ο βουλευτής Ξάνθης και Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρώην Νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, συνεταιριστές από όλη την Ελλάδα και πλήθος κόσμου.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο, αλλά και την υγιή πορεία της ΣΕΚΕ Α.Ε., την οποία χαρακτήρισε υπόδειγμα συνεταιριστικής επιχείρησης. Αναφερόμενος στη νέα μονάδα της εταιρίας τόνισε πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων ανάπτυξης που υπάρχουν ακόμα και στην τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία από δυναμικές επιχειρήσεις του συνεταιριστικού Κινήματος.
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ και Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης ανέφερε πως η νέα μονάδα της εταιρίας : «σηματοδοτεί την στρατηγική των επενδυτικών μας σχεδίων που ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια και συμβάλει στον εκσυγχρονισμό μας και στην ενδυνάμωση του ρόλου και της σημασίας της εταιρίας μας και γενικότερα του Συνεταιριστικού Κινήματος.
Επίσης, ενισχύει την τοπική οικονομία, ανοίγει νέες θέσεις εργασίας και δίνει κίνητρα παραμονής στον Τόπο τους σε πολλές οικογένειες της πανέμορφης αυτής περιοχής».
Τόνισε, δε, πως στόχος της ΣΕΚΕ είναι σύντομα να αναπτύξει και άλλες δράσεις προς την ίδια κατεύθυνση.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής Ξάνθης και Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ κ. Αλέξανδρος Κοντός επεσήμανε πως η νέα μονάδα αποτελεί «επένδυση πνοής» για την περιοχή και την πρώτη φάση ενός επενδυτικού σχεδίου για την ανάπτυξη της, για την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών καπνών Virginia και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ΣΕΚΕ.
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «πρόκειται για ένα πρότυπο συνεταιριστικής δράσης, όπου κυριαρχεί η συλλογικότητα, η κοινή προσπάθεια και η βούληση για στήριξη των αγροτών της περιοχής. Το έργο αυτό επιβεβαιώνει ότι εκεί όπου ο ιδιωτικός τομέας απέχει, το Συνεταιριστικό Κίνημα πρωτοπορεί».
Σε ότι αφορά στην επένδυση, αξιοσημείωτα είναι τα εξής:
*Στα σύγχρονα θερμοκήπια της μονάδας, έκτασης περίπου πεντέμισι στρεμμάτων, έχουν, ήδη, παραχθεί 4.000.000 υγιή και υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών φυτά, τα οποία διανεμήθηκαν στους παραγωγούς της περιοχής.
*Δεκάδες παραγωγοί καπνών Virginia από την περιοχή της Σταυρούπολης έχουν συνάψει συμβάσεις καλλιέργειας καπνού με τη ΣΕΚΕ και καλλιέργησαν καπνά στην περιοχή, με την καθοδήγηση και υποστήριξη των γεωπόνων της ΣΕΚΕ.
*Καλλιεργήθηκαν 1.170 στρέμματα με καπνά και προβλέπεται να παραχθούν 400.000 κιλά καπνού.
*Τοποθετήθηκαν και λειτουργούν 52 ξηραντήρια καπνού, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη για την ξήρανση των καπνών πελέτα ξύλου και βαμβακόσπορος.
*Το συνολικό ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της περιοχής από την επένδυση, αναμένεται σε πρώτη φάση να ανέλθει σε 850.000 ευρώ και με την επέκταση που προγραμματίζεται για τα επόμενα έτη να ξεπεράσει το 1.500.000 ευρώ.
*Το σύνολο των απασχολούμενων στη συλλογή, ξήρανση και προδιαλογή των καπνών ξεπέρασε τους 80 εργαζόμενους για τη φετινή χρονιά.
* Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Τηλεφωνικό Κέντρο : 25410 69600
    
Γενική Διεύθυνση : 25410 69610
Διεύθυνση Πωλήσεων : 25410 69612
Διεύθυνση Επεξ./Αγορών  : 25410 69611
Χρηματοοικονομικό Τμήμα : 25410 69621
Γεωπονικό τμήμα : 25410 69613
Τμήμα Προσωπικού : 25410 69630
Λoγιστήριο : 25410 69622
Φάξ : 25410 20095

Διεύθυνση

 Κεντρικό
 2ο χιλ/τρο Ξάνθης - Πετεινού,TΚ 67 100
 Ξάνθη, Ελλάδα
 Υποκατάστημα
  Μ.Ασίας 4,ΤΚ 56 224
  Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Υποκατάστημα


      Διεύθυνση Εξαγωγών   

 Τηλ. 2310 609300


Πληροφορίες

Τηλ. 2310 609378

Φαξ. 2310 609376